sobota 16. dubna 2016

Oriflame: Paletka očních stínů very me Intense Nude

Milé čtenářky,

dnes vás čeká recenze paletky očních stínů, která se ke mně dostala víceméně náhodou. Dala mi ji tchyně s tím, že ji má navíc a nevyužije ji. Odstíny se mi líbily, tak jsem po ní nadšeně sáhla. Ráda bych vám o ní řekla něco více, protože podle mě stojí za pozornost. Oční stíny od oriflame většinou ignoruji, stínů mám hodně a nechce se mi zbytečně kupovat další, ale tato kolekce se jim hodně povedla.

Balení, velikost: Jako první mě na  ní zaujala její velikost  a skladnost, myslím, že se jedná o ideální paletku na cesty, protože obsahuje osm vzájemně velice dobře kombinovatelných odstínů. Balení je dostatečně pevné a odolné, zároveň jej ale bez problémů otevřete, aniž byste si polámaly nehty. Níže můžete vidět, jak vypadá paletka zavřená, v porovnání s jedním stínem L´oréal Infaillible a otevřená, přičemž se mi podařilo dobře zachytit všechny barvy. Jak už jsem řekla, paletka obsahuje osm stínů, které dohromady váží 4,8 gramů, tudíž jeden stín váží 0,6 gramů. Jsou tedy opravdu celkem malé, a myslím, že je bez problémů spotřebuji. Stíny obsahovaly pěnový aplikátor, který jsem ihned vyhodila, protože ten byl opravdu na nic.






Aplikace, pigmentace, výdrž: Stíny jsou suché, to znamená, že při aplikaci práší, ale není to nic strašného. Dva nejsvětlejší odstíny jsou pigmentované trochu méně, ale dá se s nimi dobře pracovat, šest zbývajících odstínů v pigmentaci předčilo má očekávání. Nejlepších výsledků s těmito stíny dosáhnete, pokud je nanesete na bázi (já jsem použila Urban Decay Eden), pak se dočkáte velmi slušné pigmentace a celodenní výdrže. Stíny jsem nafotila na vnitřní straně ruky, nejprve nanesené štětcem nasucho, poté namokro a nakonec na bázi. Líbí se mi, že paletka obsahuje šest stínů se shimmerem a dva úplně matné (černý a hnědý stín dole) a žádný ze stínů neobsahuje velké třpytky. Jak tedy stíny vypadají na ruce?

Stíny nasucho

Aplikace namokro

Stíny na bázi Urban Decay



Nemůžu říci, který odstín mám nejraději, často je při líčení různě kombinuji. Všechny barvy (světle béžová, světle zlatá, středně hnědá, měděno-zlatá, olivově zelená, trávově zelená, matná černá, matná tmavěhnědá) mám ráda a najdu pro ně využití. Na závěr mám pro vás ukázku líčení. Na oči jsem použila bázi Urban Decay, oba nejsvětlejší stíny, středně hnědý stín a trochu olivově zeleného a tmavě hnědý stín do vnějšího koutku. Stíny jsem nanášela štětcem, ale velmi dobře se s nimi pracuje i když použijete prsty :). Řasenka je Colossal Volume Express od Maybelline, linku jsem udělala tmavě hnědou tužkou od Bourjois.





Celé líčení

Použité produkty

Tuto paletku oriflame nabízí ještě v dalších třech variantách, kde najdete spíše studené odstíny (viz zde, najdete je na straně 66), aktuálně za 249 Kč. Já jsem s ní velmi spokojená a musím říci, že mě velmi příjemně překvapila. Vytvoříte s ní nenápadné i výraznější líčení, pigmentace i výdrž je skvělá, zkrátka po dlouhé době mě dekorativní kosmetika od oriflame vyloženě nadchla.

Znáte/máte tuto paletku? Zaujala vás? A jak se vám líbí? :)






neděle 10. dubna 2016

Fredrik Backman: Babička pozdravuje a omlouvá se

Milé čtenářky, už dlouho jsem na blog nenapsala knižní doporučení. Neznamená to, že nečtu, ale chci sem dávat jen opravdu výjimečné knihy, takové, ke kterým se ráda vracím a které mi s každým dalším přečtením dají něco nového. Nynější počasí navíc přímo vybízí ke čtení, tudíž mám pro vás dnes tip na opravdu skvělou knížku :).

Knihu od Fredrika Backmana s názvem Babička pozdravuje a omlouvá se mi doporučila a poskytla moje kamarádka, jež mi už doporučila spoustu skvělých knih, takže jí věřím a vím, že to, co pochválí, vždycky stojí za to. Tuto knihu jsem začala číst na dovolené v Thajsku. Nejdříve mi trochu trvalo, než jsem se dostala do příběhu, ale čím dále jsem se v ději dostávala, tím větší smysl mi dával. Hlavními hrdinkami této knihy jsou bezesporu ženy. Else je sedm, tedy skoro osm a její babičce je šedesát sedm (skoro šedesát osm). Elsa je velmi chytrá a bystrá holka, která miluje Harryho Pottera, svoji nebelvírskou šálu a marvelovské komiksy. Babička je mírně řečeno neobvyklá, celá kniha začíná na policejní stanici, kde babičku vyslýchají ohledně jednoho incidentu, jenž v sobě zahrnoval házení hovínek po policajtovi. Elsa babičku miluje, ale občas se za ni stydí a často si přeje, aby byla o trochu víc normální a praktická, jako babičky ostatních dětí. Netuší ale, že babička dělá jen máloco náhodně a že pro Elsu vymyslela velký úkol, kterého je hoden jen ten nejstatečnější rytíř z Miamasu (Miamas je místo, kam se spolu babička s Elsou vydávají a kde být normální není výhodou, naopak je nejlepší být co nejvíc jiný). Musím říci, že podobnou knihu jsem snad nikdy nečetla, uchvátil mě postupně se rozvíjející příběh a moc mě bavily nečekané souvislosti mezi jednotlivými postavami, jejich vývoj i postupné nahlížení do jejich minulosti. Elsa se v příběhu setkává se smrtí, strachem, šikanou, zlými i nechápajícími lidmi, ale díky babičce a jejím příběhům se dokáže zachovat správně a statečně. Nechci prozrazovat moc z děje, vězte jen, že je to skvěle napsaná a vystavěná kniha, která vás na konci zanechá tak trochu citově vyždímané a bude vám v hlavě ležet ještě několik dní, ne-li týdnů. A pak si ji přečtete znova :).

Znáte tuto knihu? Nebo jste četly (četli) nějakou jinou od Fredrika Backmana? A jak se vám líbí?

středa 6. dubna 2016

Spotřebováno a novinky v březnu

Milé čtenářky,

se začátkem měsíce je zde pravidelně nepravidelný článek o spotřebované a nově zakoupené kosmetice. Březen byl na nákupy hodně bohatý, což bylo způsobeno různými slevami, slevovými kuponky onadnes a tak podobně.. :).

Spotřebováno


Tělový krém Dove silky: ANO: Můj nejoblíbenější tělový zimní krém. Nádherně voní, úžasně dlouhodobě hydratuje a vyživuje pokožku. Zároveň je velice lehký, takže jej můžete používat v podstatě celoročně, je vynikající hlavně pro suchou pokožku. Mám pocit, že v drogeriích už není oficiálně v prodeji, ale najdete ho například na parfums.cz.

Sprchový krém Citrus od Weledy: ANO: Skvělý sprchový krém, více viz v této recenzi. Už mám v zásobě další, levandulový :).

Lak Miss Sporty: ANO: Nejlepší laky za pár kaček s neuvěřitelnou výdrží.

Řasenka Maybelline Lash Sensational: ANO: Více informací najdete zde, už mám doma náhradní.

Třpytky Mary Kay Velocity: NE: Měla jsem je hrozně dlouho (určitě víc než deset let) a už se nevyrábí.

Krém Institut Esthederm Eau Cellulaire: MOŽNÁ: Jiné krémy této značky mě nadchly (viz zde), tento jsem měla ve vzorku. Byl příjemný, ale nepřipadalo mi, že hydratuje dostatečně, spíše pleť trochu stahoval. Plné balení bych si asi nekoupila.

Oční krém oriflame eco beauty: NE: Bohužel jsem na tento krém musela změnit názor, neboť se mi už podruhé zkazil (změnila se vůně) a změnil vlastnosti dlouho před datem spotřeby (měl vydržet ještě rok). Je sice hezké, že neobsahuje konzervační látky, ale velmi krátká doba použitelnosti je poněkud omezující.

BB krém Utip: MOŽNÁ: Byl to dobrý BB krém, ale nevím, nakolik se u nás dá sehnat. Díky maličkému balení byl praktický na cesty, měl dobrý světlý odstín a dělal pěknou pleť.

Novinky





Novinky, to je nový intimní gel Nivea (asi mi přestali vyrábět můj milovaný double effect), objednávka po sto letech od Avonu (maska na nohy a rozjasňujicí korektor - recenze bude), rozjasňujicí tužka Catrice (hledala jsem něco na rozjasnění pod obočí bez milionu zběsilých třpytek), řasenka Maybelline Lash sensational extra black, skvělé strouhátko od Catrice, tvářenka Maybelline a essence, oční, denní a noční krém od oriflame (dárek od tchyně), dvě micelární vody Garnier (za něco málo přes dvě stovky v akci v dm), krém na ruce a maska na vlasy z řady Dead Sea od Manufaktury a dvě vůně od Yves Rocher; lehoučká vůně Zelený čaj a těžší a více sexy s názvem So elixir, která mě zaujala na první očichání. Vůně jsem kupovala s výraznou slevou, dohromady mě vyšly kolem tisíce Kč. Vyfotila jsem vám je i s krásnými krabičkami, které jsem si za tím účelem schovala. Je toho dohromady pěkná hromádka a v dubnu to asi nebude lepší :). 

Nakonec mám pro vás tip na nákup. Na parfums.cz mají skvělé slevy na mé nejoblíbenější výrobky od Bourjois: kompaktní pudr Healthy balance za neuvěřitelných 139 Kč, řasenku Volume Glamour za 125 Kč nebo skvělý sprchový gel na léto Refresh me! za 59 Kč. Já už jsem svou mega objednávku udělala, tak neváhejte ani vy :).

A co vaše spotřebováno a novinky v březnu? Taky vás s jarem přepadla větší chuť nakupovat? :)