neděle 23. října 2016

Já a Inca Collagen

Milé čtenářky,

před pár měsíci (tedy už vlastně skoro před rokem) jsem zaznamenala existenci nového doplňku stravy s názvem Inca Collagen. Protože mám s doplňky stravy dobré zkušenosti a kolagen už jsem v minulosti v jiné formě užívala (a myslím, že mi tehdy pomohl hlavně na klouby), rozhodla jsem se ho také vyzkoušet. V lednu jsem jej tedy začala užívat, a když jsem zaznamenala velmi pozitivní účinky, pořídila jsem si pak ještě jedno balení, celkem mám tedy za sebou dvě. Jelikož jsem tento přípravek užívala už dávněji, nemám jej pro vás nafocený v krabičce, použiji tedy fotku z webu.To, jaké účinky na mě konkrétně měl, si nechám na později, teď mám pro vás pár oficiálních informací z webových stránek Inca Collagen:






Zdroj: www.incacollagen.cz

Kolagen je bílkovina tvořená třemi proteinovými vlákny (trojspirála), která se skládá přibližně z 20 druhů aminokyselin a je základní bílkovinou všech pojivových tkání a představuje asi 25 % všech bílkovinové hmoty člověka.

Tvoří 30 % celkové hmoty lidských bílkovin a až 75 % pokožky. Kolagen je dnes velmi skloňované slovo, nejvíce v kosmetice a v medicíně. Úlohou kolagenu je udržovat pružnost pokožky, minimalizovat vznik vrásek, udržet strukturu pokožce v co nejkvalitnějším stavu, nepřetržitě obnovovat kožní buňky a zabránit dehydrataci.

Od 25. roku života se obsah kolagenu v pokožce snižuje každoročně o 1,5 %, po 40. roku se netvoří už vůbec, proto je jeho doplňování potřebné a vhodné pro zachování zdravé a pružné pokožky bez vrásek. Vznikají vrásky, celulitida, pokožka suchá, ztrácí se lesk nehtů a vlasů a začíná neodvratný proces stárnutí. Kolagen je mimo pokožky důležitou strukturální látkou kostí, kloubů, svalů, pojivového vaziva a šlach.

Vybrané účinky kolagenu:

- intenzivní hluboká hydratace pokožky
- zvýšení elasticity pokožky
- vyhlazení drobných vrásek
- zpomalení stárnutí pokožky
- zesvětlení pigmentových skvrn
- účinná doplňková terapie při léčbě celulitidy
- vysoce účinný proti rozšířeným cévám a striím
- nevyvolává alergické reakce
- regeneruje nehty a vlasy
- má antikoagulační vlastnosti
- ochrana před vznikem krevních sraženin
- zlepšuje hojení pokožky při poraněních a popáleninách
- obsahuje glycin, který je důležitý pro zdravý růst svalů.
- zvyšuje hydrataci pokožky, pomáhá při akné i ekzému
- uleví vám při nervových bolestech a chronickém zánětů kostí
- zmírňuje bolesti kostí a kloubů u artritidy i revmatizmu
- zpomaluje řídnutí kostí při osteoporóze
- urychluje holení po zlomeninách, vyvrtnutích, po porodu  
- pomáhá proti paradentóze 
- podporuje oběh v žilách i tepnách
- zmírňuje bolesti páteře a ischias 
- výborně působí po nejrůznějších chirurgických zákrocích 
- eliminuje opařeniny, modřiny, počáteční proleženiny
- léčí bércové vředy

Jak vidíte, účinky kolagenu jsou opravdu rozmanité, a to jsem vám sem zdaleka nenapsala všechny. A jak zafungoval na mě? Očekávala jsem zlepšení celulitidy, případně zlepšení malých popraskaných žilek, které mám na nohách. Tyto účinky jsem nezaznamenala (plánuji ale další užívání během zimy), neskutečně se mi ale zlepšil ekzém na rukách. Jak víte, s ekzémem bojuji celý život, momentálně mám docela dobré období jen s občasným výskytem, nejvíce mě v zimě trápil úporný a svědivý ekzém na dlani, který se nezlepšoval ani navzdory poctivému mazání a nošení rukavic. Během užívání Inca kolagenu jsem si ale všimla, že ekzém ustupuje, suchost kůže zmizela a nakonec se tam obnovila zdravá kůže. Podotýkám, že jsem během té doby nezměnila mastičku ani nenasadila jinou léčbu, jsem si tedy jistá, že toto radikální zlepšení bylo způsobeno Inca Collagenem. Celkově se mi velmi zlepšil stav pokožky, přestaly mě pobolívat kotníky při zátěži a měla jsem (stále mám) hezčí vlasy. Na každého zkrátka funguje kolagen jinak, ale ať už vás trápí cokoli (akné, ekzém, bolavá kolena, pigmentové skvrny, regenerace po zranění nebo operaci atd.), rozhodně jej vyzkoušejte, myslím, že účinky vás pozitivně překvapí. Je samozřejmě vhodný i jako dárek pro vaše blízké, protože komu by se nelíbila mladší pokožka a zdravější klouby? Ještě bych ráda zmínila, že jeho užívání je velice jednoduché, jeden pytlíček denně rozpustíte ve vodě, džusu či čaji a vypijete. Tento mořský kolagen je zcela vstřebatelný a bioaktivní - tělo jej využije tak, jako kdyby si jej vyrobilo samo. 



Takto vypadá jedna dávka Inca Collagenu


Doufám, že vás dnešní článek zaujal a přeji vám pěkný zbytek října.


Co vy a Inca Collagen, znáte jej nebo se jej chystáte vyzkoušet?



2 komentáře:

  1. Tento přípravek sice neznám, ale jinak zkušenosti s kolagenem už taky mám :-) . Koupila jsem si ho zhruba před rokem kvůli bolavým kloubům a jednak mě už tolik nebolí a taky se díky němu cítím tak nějak celkově lépe, takže s jeho užíváním rozhodně nebudu končit :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za milé komentáře, dělají mi radost :-).