sobota 30. června 2012

Vybalování, uklízení, třídění


Tak, víza máme odevzdána k vyřízení, esej jsem právě poslala, tak jsem se rozhodla potěšit Vás článkem o tom, jak to vypadá, když přijedu na prázdniny domů z Brna, dovezu si s sebou entropii věcí a najednou je toho všude hrozně moc. Dneska jsem kromě dopisování eseje třídila a uklízela šperky, oblečení a kosmetiku, takže Vám dám nahlédnout do mé šperkovnice a mých šuplíčků. 

Jak mám uložené šperky? K osmnáctinám jsem dostala od rodičů krásnou šperkovnici, ale pomalu mi přestává stačit. Mám hlavně spoustu náušnic, protože jsem na ně lehce ujetá :-), náramků a náhrdelníků zase tolik nemám. Dneska jsem je tak nějak všechny dala dohromady a některé jsem byla nucena uložit jinde, konkrétně červené, zelené a hnědé.  Tak se můžete pokochat :-). Popisek je vždy POD fotkou.


Tradá, šperkovnice.




                                                               Horní patro - náhrdelníky.




Prostřední patro - náušnice, přívěšky.



Spodní patro - všehochuť.



Separé náušničky v šuplíčkách. 


A vzorně uklizená dekorativní kosmetika, dávám tomu tak den :-). 


Přeji vám hezké prázdniny, které začínají za necelou půlhodinku. My zítra velmi brzo ráno vyrážíme na hory a odpoledne nás čeká grilovačka, tak doufám, že si taky užíváte ;-).

Doufám, že se Vám tento šmejdící článek líbil :-). A těšit se můžete na přehledový článek o pudrech, o tvářenkách a rozjasňovačích, o mých zkušenostech s kosmetikou Mary Kay, Clinique a také na recenze výrobků oriflame ;-). V pondělí se můžete těšit na další knižní tip a výherkyně giveaway během následujícího týdne na své výhry, které budu tedy rozesílat také v pondělí :-).






úterý 26. června 2012

Hektický týden

Tento týden toho musím ještě spoustu zařídit, tudíž nebudu slibovat nové příspěvky, témat na články mám dosti, ale času je psát už méně. Musím ještě napsat jednu esej, úspěšně se vypořádat s byrokracií kanadské ambasády (držte mi palce, ať nám ta víza dají), a po víkendu si snad už mohu dát oraz a zahrnout Vás články tak, jak si zasloužíte ;-).

Obrázek pro hezké úterý:


Vyhlášení giveaway

Tak, a je to tady :-). Výherce mé první giveaway jsem losovala, jak uvidíte dále.



Příprava papírků s Vašimi jmény, čísla na nich označují ceny, o které jste projevily zájem.



Speciální losovací klobouk :-)


A teď chvíle napětí..... výherkyní první ceny se stává:


Madalena: Báječné ceny... :) Nejvíce se mi líbí asi číslo 1, ale cokoliv bych vyhrála, byla bych šťastná :-) Blog sleduji již delší dobu :)Opravdu skvělá giveaway !


Z druhé ceny se může radovat:



Stannah: Moc krásné ceny. Nejvíce mě zaujala asi dvojka.

Výherkyni třetí ceny jsem si dovolila vybrat sama, protože:

1. O ni projevila celkem výslovný zájem.
2. Je mladší než většina bloggerek, a přesto velmi šikovná.
3. Je mi sympatická a chci ji nějak podpořit  ;-).

Takže je to:


Tereza: Ahoj :) Snad jsem první. :) Mě se nejvíc líbí asi ta první cena, ale i kdyžtak ta třetí. :) Komentář určitě přidám. :)

Tak doufám, že máte radost :-). Napište mi prosím pod tento příspěvek své emaily, děkuji Vám. A Vy, které jste nevyhrály, nezoufejte, bude další giveaway, časem :-). A jak se Vám líbí tento způsob losování? Mi moc :-).

P. S. Ceny budu rozesílat příští pondělí, dříve to nestíhám. 

Všem přeji pěkný den!

pondělí 25. června 2012

John Irving

Týden tady visí giveaway, je čas na další knižní tip. Johna Irvinga myslím většina z nás zná, mezi jeho nejznámější romány patří Svět podle Garpa nebo Pravidla moštárny. Já bych vám ale chtěla doporučit jeho nejnovější román, Poslední noc na Klikaté řece. Od Irvinga jsem četla skoro všechny jeho knihy, a tato je jedna z mých nejoblíbenějších. Ucelený, strhující, složitý příběh, který vás pohltí a nepustí. příběh tří generací mužů, kteří všichni nějakou chybou osudu přijdou o životní partnerku. Příběh o dobrém jídle (často se vám budou sbíhat sliny), o lásce ve všech jejích podobách, o Americe a američanech i neameričanech, příběh silný a voňavý jako dobrá káva. Pokud máte v oblibě rodinné ságy a nebo pokud nevíte, čím od Irvinga začít, je Poslední noc na Klikaté řece tou správnou volbou ;-).





P. S. Pod giveaway je zatím pouze 9 komentářů, šance na výhru jsou stále vysoké.

sobota 23. června 2012

Minisada Avéne

Omlouvám se, že jsem nepřispívala na blog, ale jednak jsem byla mimo internet (byli jsme s přítelem na pár dní v Praze, za kulturou, máme tam byt po pradědečkovi, který nám výborně slouží právě na občasné návštěvy Prahy) a jednak jsem nemocná. Nicméně, už je mi trochu lépe, tak Vám přináším alespoň minirecenzi minisady Avéne. Šla jsem do lékárny s tím, že bych chtěla mini micelární vodu Sensibio H2O a mini termální vodu Avéne, právě kvůli té cestě do Prahy, kde měla být tropická vedra. Vodu Sensibio neměli, ale nabídli mi minisadu Avéne, která obsahuje micelární vodu (50 ml), termální vodu (50 ml) a mini mini krém Hydrance Optimale se SPF 20 (5ml), to vše za 99 Kč. I byla jsem zvědavá, tak jsem si onu sadu pořídila, mimo jiné i kvůli praktické mini cestovní taštičce (viz foto). Tuto sadu jsem koupila v Brně, v Chytré lékárně na Veveří.



A jaké jsou mé dojmy? Začnu od nejhoršího.

1. Micelární voda. Chtěla jsem vyzkoušet jinou vodu než mou nejmilovanější Sensibio od Bidermy, ale bohužel mě velmi zklamala. Negativa: špatně odličuje, pleť po ní lepí, pálí v očích. Pozitiva:  příjemná jemná vůně. Nejvíce mi vadilo to pálení v očích, Sensibio totiž používám i poránu, na osvěžení očí. Tuto vodu asi vyliju a budu používat tu malou lahvičku na cestování, je praktická.

Máte s touto micelární vodou nějaké zkušenosti?

2. Krém. Tak tento krém mě překvapil velmi pozitivně. Dlouho hledám ideální krém na obličej, a tato varianta Légére mi vyloženě sedla, krásně hydratoval celý den, krásně voní, vůbec mě nedráždil, použila jsem jej dvakrát (na obličej i krk), nevím, zda vystačí i na třetí použití, snad ano. Zřejmě krémy od Avéne ještě prozkoumám.

3. Termální voda. Tuto vodu jistě nemusím příliš představovat, mi pomáhá na vyrážky, zarudnutí pleti, na osvěžení....aktuálně i na spáleninu od žehličky, kterou jsem si šikovně vyrobila na stehně, když jsem v Praze naší tamní prehistorickou žehličkou žehlila příteli košili do divadla :-D. Voda samotná stojí myslím kolem 100 Kč, ale bývá i jako dárek k různým časopisům atd. Dá se koupit i ve velikosti 150 ml za cca 180 Kč nebo 300 ml za 300 Kč (takové ceny jsem našla na internetu). Pro mě je to jedna z nejlepších věcí z lékárny. Máme ji doma i ve velkém balení a nedáme na ni dopustit.

Co vy a Avéne? ;-)

Přeji vám hezký víkend a jdu zase spát.

P. S. Trochu se posnažte v komentářích pod giveaway :-). 

čtvrtek 14. června 2012

Co používám ve sprše (a novinky)

Dnes je zamračený čtvrtek, tak snad Vám vnesu trochu barevnosti do života tímto článkem, který se bude týkat krásné, voňavé, barevné a mojí oblíbené kosmetiky a také novinek, které jsem si pořídila. Rozhodla jsem se vám ukázat, co používám doma ve sprše, jednak proto, že Vám chci některé výrobky doporučit, jednak proto, že chci odůvodnit, proč mám ráda značku oriflame :-). Tak se na to vrhnem. Nejdříve všechny výrobky pěkně pohromadě.





Toto je veškerá kosmetika, která mi dělá společnost ve sprše (vaně). Podrobněji ji rozeberu dále. Chci jen upozornit (vpravo dole) na škrabku na nohy od oriflame (skvělá věc ve spojení s peelingem na nohy) a holicí strojek Xtreme3 od Gillette, jeden z nejlepších holicích strojků, jaké jsem kdy vyzkoušela (čtyři stojí cca 100 Kč ;-). 

Co používám každý den:



Sprchový gel: momentálně používám od Fa Nutriskin s vůní zeleného čaje. Voní pěkně, je příjemný, ovšem na takový Dove se zeleným čajem a okurkou nemá :-). Dále tady mám úplnou novinku, sprchový gel z řady Nature secrets od oriflame s vůní melounu a výtažky Aloe vera. Voní nádherně svěže, trochu jako meloun a trochu jako Bonpari, ovšem vůně na kůži nevydrží, doufám tedy, že se mi tu vůni podaří podpořit krémem ze stejné řady (viz dále).

Intimní sprchový gel: Jedním z mých dlouhodobých favoritů z této oblasti kosmetiky je Feminelle od oriflame. Je to ovšem tento základní, ten, který byl první, ty různé inovace moc nemusím. Nedráždí, krásně jemně voní, krásně se s ním dá i oholit ;-). V případě nouze se dá s úspěchem použít na celé tělo. Je to výrobek, který si objednávám stále dokola a i díky němu nemám žádné problémy, kterými jsem dříve trpěla.

Co používám na vlasy (dvakrát týdně):



S vlasy nemám žádné problémy, nemám je ani suché, ani mastné, tudíž si vlasovou kosmetiku vybírám podle osvědčenosti, podle vůně nebo čistě ze zvědavosti :-).

Šampon: Momentálně používám Garnier fructis pro hustotu a objem a jsem s ním moc spokojená. Krásně voní, krásně vlasy umyje a nezatíží je, nijak nedráždí, je zkrátka skvělý.

Kondicionér: Na několika kosmetických blozích jsem četla doporučení na kokosový kondicionér od Baley, i rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Tomu říkám zázrak za 29 Kč!  Po jeho použití mám nádherně lesklé, hebké a krásně kokosem provoněné vlasy, toto balení určitě není poslední, které jsem si koupila.

Maska: Tuto "okamžitou vyživující" masku jsem si koupila v akci za asi 50 Kč a moc nadšená z ní nejsem. Připadá mi, že na vlasech neudělá žádný efekt, má je uhladit a zvýšit jejich lesk, já teda moc rozdíl nevidím. Dopotřebuji ji, ale znovu si ji nekoupím. Jo, a nijak nevoní, smrdí jako lepidlo.


 Peelingy (cca jednou týdně):




Peelingy používám ráda a toto jsou ty, které mi aktuálně dělají společnost v koupelně.


Zleva:

Na obličej: Oriflame Natural skincare Scrub cleanser. Řada Natural skincare byla jedna z nejpovedenějších od oriflame, byla ideální pro sušší a citlivou pleť, měla jsem z ní skoro vše, bohužel ji přestali dělat. Peeling je to jediné, co z ní ještě mám, a náležitě si ho šetřím. Jemně voní, nedráždí pleť, hezky ji prokrví, je prostě parádní. Bohužel již asi nesehnatelný.

Na tělo: Swedish spa exfoliating sugar scrub. Tento tělový peeling je vychvalován i na jiných mých oblíbených blozích, třeba tady. Krásně výrazně voní, ta vůně mi připadá taková skoro až orientální. Obsahuje dostatek peelingových částeček, stačí ho použít málo. Když si s ním ošetříte tělo, budete se cítit skutečně rozmazlení. Zbaví pokožku odumřelých buněk a zároveň ji vyživí a provoní (je jakoby olejový), takže ani není nutné se po sprše mazat. Balení na fotce jsem ještě neotevřela, ale jinak jej mám asi už počtvrté. Jedna z mých nejoblíbenějších věcí od oriflame.

Na nohy: Aromatic summer foot scrub. Tento peeling je z letní limitované edice, tudíž je jasné, že jsem si ho musela objednat :-). V této edici je i sprej na nohy, krém a nádherná škrabka na nohy ve stejném designu. Peeling voní výrazně po mátě, nic moc dalšího v něm necítím. Spolu se škrabkou na nohy splní svou funkci dobře. Co se týče kosmetiky zaměřené na péči o nohy, má oriflame široký výběr a určitě jí věnuji samostatný článek.


A nakonec mám pro vás novinky, některé z nich budu postupně recenzovat, tedy první tři zleva.

Zleva to jsou:

Krém na tělo z řady nature secrets s vůní melounu. Krém proti celulitidě z řady Swedish spa (do dvojice s výše zmíněným peelingem, voní úplně stejně, chňa chňa :-). Krém na obličej se SPF 25, s efektem okysličení pleti. Antibakteriální gel na ruce z řady nature secrets s tea tree olejem a mandarinkou. Sprchový gel z řady nature secrets, o kterém jsem psala už výše.

Doufám, že se vám článek bude líbit a že mě potěšíte komentáři. V pondělí spustím giveaway (máte se na co těšit), a připomínám, že jednou z podmínek účasti je komentář pod kterýmkoli z mých článků ;-).

pondělí 11. června 2012

Roald Dahl

Přeji vám krásné pondělí a jak jsem slíbila, pondělky budou znamenat knižní tipy. Vybrat pouze jednu knížku od jednoho z mých nejoblíbenějších spisovatelů, Angličana Roalda Dahla, bylo velmi těžké. Pokud jste od něj ale ještě nic nečetli, tato sbírka povídek je dobrá volba. Roalda Dahla jsem si zamilovala v okamžiku, kdy jsem od něj přečetla Jedenadvacet polibků (někdy na gymplu), a od té doby se na tom nic nezměnilo. Jeho tvorba pro dospělé i pro děti (napsal například knihu Karlík a továrna na čokoládu) je velmi originální, zábavná, inteligentní, prostě mám pro něj jen samá superlativa. Příběhy nečekaných konců jsou v převážně většině krátké, skvěle vypointované povídky, hodící se ke kávě, k čaji, do letadla, do vlaku i do postele :-). Je to krásné čtení pro volný čas, často velmi, velmi černohumorné, nic pro slabé povahy ;-). Zkrátka Roalda Dahla doporučuji, a mám velkou radost z toho, že u nás vychází nově v nakladatelství Volvox, z jejichž edice je i přiložená obálka knihy.

Co vy a Roald Dahl? ;-)



Abyste si učinili lepší představu o tom, jak je to se mnou a s literaturou, přikládám fotku svojí knihovny doma, je to ovšem pouze část knih, které vlastním a miluji :-). V hlavní roli Rozárka, která také miluje knihy (a taky ráda šplhá tam, kam nemá).


pátek 8. června 2012

A takhle to u nás chodí pořád....

Na fotce můžete vidět můj líčící bordel a naši milovanou kočičku Rozárku, která jej bedlivě střeží :-).


Já i Rozárka Vám přejeme pohodový víkend ;-).

Kompletní péče o pleť (brněnská sekce)

Tak, je tady pátek a s ním i pečující článek. Dnes vám chci představit všechny produkty péče o pleť obličeje, které mám a používám v Brně.


Všechny produkty:




Nyní zvlášť čištění a zvlášť hydratace a ochrana proti slunečnímu záření:


Vezmu to pěkně zleva.

1. Odličovací mléko Lirene. Je to nejnovější přírůstek v mém kosmetickém arzenálu, a ještě jsem jej ani nevyzkoušela. Je určené pro citlivou pleť se sklonem k začervenání. Můžete se brzy těšit na recenzi.

2. Voda Sensibio H2O. Nemusím ji jistě nijak zvlášť představovat, používám ji v kuse už asi tři roky a stále si ji nemůžu vynachválit. Nedráždí, zklidňuje pleť, pohodlně s ní odlíčím i oči, odličuje, čistí a tonizuje zároveň.

3. Krém Atoderm od Biodermy, o kterém jsem se podrobně rozepisovala už tady. Nepostradatelná věc.

4. Sérum Hydrabio od Biodermy. Slibovala jsem recenzi, a po měsíci používání už snad mohu být celkem objektivní. Sérum používám jen občas, na každodenní používání ho ani nepotřebuji. Nejraději ho na obličej nanáším po mytí vlasů (cca dvakrát týdně), kdy si myji vlasy a celý obličej brněnskou tvrdou vodou a pleť je potom opravdu celkem dost vysušená. Sérum se krásně vsákne a hydratace opravdu trvá a trvá :-). Už pak nepotřebuji ani použít krém. Krásně jemně voní, nedráždí, je to pro mě fajn věc, když chci dopřát obličeji opravdu extra péči. Pro sušší pleť rozhodně doporučuji.

5. Krém od Garnier na suchou pleť s výtažky z růže. Tento krém mám jak v Brně, tak doma a hodnotím ho takto: neurazí, nenadchne. Pěkně voní, rychle se vsákne, nežmolkuje, na takové to denní mazání mi bohatě stačí, ale už jsem měla i luxusnější kousky :-).

6. Bioderma fluid SPF 50. To je moje plánovaná ochrana proti slunečnímu záření, ale teď toho sluníčka až tak moc nebylo, tudíž jsem ho zatím moc nepoužívala.

7. Obličejový olej od Saloos: Růže. Samozřejmostí je stoprocentně přírodní složení a velmi příjemná vůně. Růžový olejíček jsem si koupila ve víře, že mi vyzmizíkuje vrásky kolem očí. Nestalo se tak, nicméně olej je velmi příjemný a luxusní. V zimě jsem ho používala více, teď jen občas. Nejlepší je nanášet jej na navlhčenou pleť, pak se i lépe vsákne. Pleť hezky zklidní, vyživí a vyhladí. Majitelkám suché pleti jej mohu jen doporučit. Vydrží strašně dlouho, tento mám od listopadu a zbývá ho ještě větší půlka. Jedinou jeho nevýhodou je to, že zamastí vše, s čím přijde do styku (moje ofina, klávesnice počítače atd. :-)). Nejlepší je nanášet jej těsně před spaním a pak už nic nedělat.

Doufám, že se vám článek bude líbit :-).

čtvrtek 7. června 2012

Drahé nebo levné?

Podle nově vymyšlené koncepce blogu dnes píšu recenzi ;-). Bude se týkat dvou štětců na pudr, od oriflame a od Mary Kay. Štětec od oriflame - profesionální štětec na pudr stojí obvykle 229 Kč, ale já jsem jej koupila asi za 100 Kč ve slevě, tudíž si ho dovolím nazývat levný. Štětec od Mary Kay je určen primárně na minerální sypký pudr, ale dá se v pohodě použít i na tuhý pudr a stál mě 230 Kč. Byla jsem z něj nadšená, když ho na mě zkoušela kamarádka, která dělá Mary Kay. Na začátek bych ráda řekla, že tyto dva štětce jsou i přes srovnatelnou cenu nesrovnatelné. Na první pohled svou velikostí, ten od oriflame je docela velký, od Mary Kay je to naopak takový prcek, ale svou menší velikost s přehledem dorovnává svými schopnostmi.



Oba štětce jsou z přírodních vláken, oriflame z kozích chlupů, Mary Kay netuším, nenašla jsem, jaký druh přírodních vlákem to je. Kozí chlupy jsou ale jeden z největších mínusů štětce od oriflame, trochu píchají a nejsou úplně nejpříjemnější. Také mají tendenci se zacuchávat na koncích. Takto si prostě dobrý štětec na pudr nepředstavuji.V Brně mám jiný štětec na pudr od oriflame, a ten je mnohem lepší. Plusy jsou nevypadávající chlupy, dobrá rukojeť a celkový tvar štětce.

Viz fotky:



A dostáváme se ke štětci od Mary Kay. Ten má všechny štětiny stejně dlouhé, mnohem hustší a mnohem, mnohem hebčí. Je to jako pohlazení :-). Líbí se mi i plastový obal, který jsem ke štětci dostala, na přenášení v kabelce nebo na cestování je vysoce praktický. Nevadí mi ani to, jak je štětec malý, naopak to umožňuje lepší nanášení pudru. Poradil si pěkně i s pudrem Bio détox od Bourjois, se kterým jsem si jinak moc nevěděla rady, a při nanášení tímto štětcem se mi výsledný efekt moc líbí. Nejvíc mě na něm baví jeho neuvěřitelná jemnost a preciznost při líčení.

A nyní fotky: 




A co vy? Jak nanášíte pudr? Diskutujte! :-)

7 deadly sins of beauty

Tento tag se mi hodně zalíbil, takže se ho ráda zúčastním.

1. Lakota! Jaký je tvůj nejlevnější a nejdražší kosmetický kousek?

Když nepočítám parfémy, tak nejdražší kategorií věcí, které si kupuji, je pleťová kosmetika: v převážné většině Bioderma. I tam ale ráda ušetřím a využívám všelijaké akce, a mám vytipovanou lékárnu v Brně, kde jsou výrobky od Biodermy výrazně levnější než v jiných lékárnách. To ale pro účely tohoto tagu není tak moc zajímavé, jako dekorativní kosmetika. Myslím, že v mé kosmetické výbavě asi není nic, co by mě stálo více než 400 Kč, takže za nejdražší výrobek mohu směle označit tvářenku Mary Kay, kterou jsem si koupila včera a která stála 390 Kč. Je to něco mezi tvářenkou a rozjasňovačem, je z nové letní limitované edice líčení a moc mě zaujala (na recenzi se můžete těšit :-)). Nejlevnějším přírůstkem v mé sbírce je lak od NYC v odstínu Cotton Candy, který jsem shodou okolností také kupovala včera, byl zlevněný na 29 Kč.



2. Hněv! Jaký kosmetický produkt miluješ a zároveň nenávidíš? Jaký produkt bylo nejtěžší dostat?

Nemám žádný kosmetický produkt, který bych zároveň milovala a nenáviděla. Buď něco miluju a používám to, nebo to nemám ráda a nekupuju si to :-). Nejtěžší pro mě bylo shánět šampony a kondicionéry Herbal Essences. Milovala jsem je, obzvláště ten heřmánkový, ach, ta vůně a ty účinky na blond vlasy :-). U nás se kdysi prodávaly v lékárnách, pak kolem nich byl velký poprask, že způsobují rakovinu (což byla velká blbost), takže jsem si je vozila ze všech dovolených a zahraničních pobytů v Anglii, v Řecku, v Chorvatsku atd... Bylo to běžné zboží, ale u nás nesehnatelné. A ta jejich nová, u nás uvedená řada už mě bohužel tolik neoslovila.

3. Obžerství! Jaký je tvůj nejchutnější kosmetický produkt?


Nejchutnější je jednoznačně čokoládový balzám na rty od oriflame :-). Nejradši bych ho snědla, opravdu chutná jako čokoláda.




4. Lenost! Jaký kosmetický produkt při líčení vynecháváš, protože jsi líná ho použít?


To je velmi individuální, záleží na situaci. Ale základ líčení je pro mě korektor, pudr a řasenka. Stíny a tužku na oči vynechávám, když nestíhám :-). A make-up zase tak úplně nutně a vždy nepotřebuji. Balzám na rty nebo rtěnku naopak nosím, i když jinak nejsem nalíčená (sluneční brýle, rtěnka a jde se).


5. Pýcha! Jaký kosmetický produkt ti dodává nejvíce sebevědomí?

Všechny :-). Nejdůležitější je pro můj dobrý pocit deodorant, parfém, kvalitní řasenka, korektor, pudr, tvářenka a lesk nebo rtěnka. Mám ráda pocit krásné, dokonalé pleti a nekonečně dlouhých řas. A mám pocit, že základní nalíčení mi i nejvíce sluší.

6. Smilstvo! Jaká vlastnost tě u opačného pohlaví nejvíce přitahuje?

Když se s chlapem dá dobře popovídat, smysl pro humor a smysl pro šílenosti :-). Když o sebe muž přiměřeně dbá a záleží mu na tom, aby ženám voněl a vypadal k světu. To vše můj drahý splňuje stoprocentně.

7. Závist! Jakou kosmetiku bys nejraději obdržela jako dárek od ostatních?


Moc ráda dostávám parfémy (podle předchozí objednávky :-). A jinak jakoukoli kosmetiku, kterou bych si jinak nekoupila. Možností je mnoho :-). Moc ráda bych například něco od Benefitu ;-).


Doufám, že se Vám článek bude líbit a budete pilně komentovat. Brzy bude giveaway!